tvN Dizi Setinde Çalışanları İnsanlık Dışı Çalışma Saatleri Ve Zor Koşullarda Çalıştırmakla Suçlanıyor!

By evhamlı kurabiye - Mayıs 06, 2019


tvN; My Ahjussi & Arthdal Chronicles setinde, set çalışanlarını insanlık dışı çalışma saatleri ve zor koşullarda çalıştırmakla suçlanıyor. Daha evvel de Hwayugi dizi setinde bir çalışan, üstüne büyük bir avize düşmesi sonucu ağır yaralanmış ve kanal ile davalık olmuştu. Ve yine Drinking Solo dramasında asistan yönetmen olarak çalışan Yönetmen Lee Han Bit, 55 gün boyunca aralıksız çalıştırıldığı için intihar etmişti.

Şimdi de Brunei'de çekimleri süren Arthdal Chronicles dramasının setinde çalışanlar, kötü ve zor koşullar altında uzun saatler çalıştırılmaktan muzdarip. Set çalışanları günde 25 saat ve haftada toplam 151 saat! çalıştırıldıklarını söylüyor. Üstelik günlük sadece 30 dakika mola hakları varmış!

OSEN'in haberine göreyse daha evvel aynı sıkıntılar My Ahjussi setinde yaşanmış. Set çalışanları haftada 100 saat çalıştırıldıkları için durumdan şikayetçilermiş. İşe sabah 6'da gelip yine sabaha karşı 4'te işten ayrılabiliyorlarmış! 

Bu arada My Ahjussi & Arthdal Chronicles yönetmenleri aynı: Kim Won Seok. Yönetmen Kim Won Seok, süreli aynı sahneyi tekrar tekrar çekmesiyle meşhurmuş. 

(ÇN: Birçok bilgiyi derledim haber için. Orijinalde sadece My Ahjussi & Arthdal Chronicles setinde yaşananlardan bahsediliyordu ancak tvN 2-3 seneden beri bu tür haberlere konu olup duruyor. Dolayısıyla hepsini derleyip öyle sunmak istedim. ^^ )

Habere gelen yorumlar:

1. [+1062, -37] Herkes yaşamak için böyle yapıyor (çalışıyor) ama sana sesleniyorum yönetmen, emrinde çalışan insanları böyle ihmal ediyorsun ha? Allah'ın gazabına uğrayacaksın. 

2. [+1021, -9] İnsanlar hep ünlüler için çok zorluk çekiyor diyorlar, tamam onlar için de zor ama en azından çalıştıklarının karşılığında tonla para kazandıkları için onlar açısından durum iyi diye hissediyorum. Ancak set çalışanları için daha da çok üzülüyorum, o kadar çalışıp da karşılığında çok az bir maaş aldıkları için.

3. [+1016, -45] 'My Mister' başlarda beş para etmiyordu ama sonradan iyileştirici bir dizi ayağına daesang kazandı, ancak set çalışanları açısından çalışma koşulları cehennem gibiydi. Zor çalışma koşulları altında çekilen dramalara ilgi göstememeliyiz ama bu iş de öyle kolay değil. Çünkü bu dizileri izlemesi keyifli diye diye yine sonunda izliyoruz.

4. [+686, -7] Tüm çekimleri önceden yapılan bir dizi değil mi bu?? (ÇN: Arthdal Chronicles) Çekimlere biraz ara verin... Korunması gereken şeyleri gözeterek hayatımızı yaşayalım. Lütfen.  

5. [+333, -5] Yönetmen Kim Won Seok (ÇN: My Ahjussi & Arthdal Chronicles'ın yönetmeni. Misaeng ve Signal'i de yönetmişti.) bir sahneyi tekrar çeker, sonra bir daha çeker ve sonra bir kez daha. Tek çekim açısıyla çeker sonra, çift çekim açısıyla çeker ve tam çekim açısıyla çekip sahneyi öyle tamamlar. Of.

6. [+100, -4] Nam Joo Hyuk'un röportajına baktım da... 'The Light in Your Eyes' yönetmeni çekimlere sabah 9'da başlayıp akşam 6'da çekimleri paydos ediyormuş. Ve çok nadir bir sahneyi tekrar çekiyormuş.  Nam Joo Hyuk bu dizi setinin en iyi dizi seti olduğunu söylemiş. En azından bu yönetmenin yaptıklarının yarısını bari yapsaydınız.

7. [+95, -1] Haftada 40 saat bile çalışmak zorken 100 saat çalıştırılmak nedir? Ve tüm bu muameleleri yaptıktan sonra tüm paraları oyuncular ve yönetmen alıyor bir de ha? 

kaynak: ddoboja


  • Share:

0 yorum