Big Hit YG Plus & Naver İle Ortak Oldu!

By evhamlı kurabiye - Ocak 27, 2021

 



Kore Borsası bugün BTS’in de sahibi olan ünlü şirket Big Hit Entertainment ile Naver arasında ortaklık gerçekleştiğini duyurdu. Böylece iki şirket Naver’ın V Live uygulamasını ortak içerikler üretmek amacıyla kullanacak.

Bu birleşme ile Naver V Live’i Big Hit’in yardımcı yayın şirketi olan beNX kuruluşuna transfer ediyor. Böylelikle artık Naver bu ortaklığın %49’una, Big Hit ise %51’ine sahip.

Bu iş birliğiyle Big Hit YG Entertainment’ın yardımcı şirketi YG PLus’a tamı tamına 27,139 milyar dolarlık bir yatırım yaptı. Big Hit’in yardımcı şirketi beNX ise YG Plus’a 36,124 milyar dolarlık bir yatırım yaptı. Kısacası Big Hit, YG Plus’a 63.263 milyar dolarlık bir yatırım gerçekleştirmiş.

YG Entertainment’in yan kuruluşu olan YG Plus, aslen müzik dağıtımında uzmanlaşmış ve aynı zamanda K-Pop ürünleri üretip satan, eğlence organizasyonları düzenleyen bir eğlence şirketi. Şirket ayrıca moda dünyasının ünlü modellerini ve sinema-dizi dünyasından ünlü oyuncuları da bünyesinde barındırmakta. Big Hit, beNX ve YG Plus ortaklığıyla müzik dağıtımı, yeni içerik, program ve platform üretimi alanında iş birlikleri gerçekleştirilecek.

Yine bu ortaklık sonucunda YG Plus bünyesindeki sanatçıların hepsi Big Hit ve beNX’in ünlü platformu Weverse’e geçecek. YG Plus da Big Hit sanatçılarının ürettiği albüm ve içeriklerin dünya genelince dağıtımını üstleniyor. 

Naver ile olan ortaklıktan sonra ise beNX adını Weverse Company olarak değiştiriyor. Böylelikle V Live ve Weverse içerikleri Weverse Company altında birleşmiş olacak.


kaynak: naver

  • Share:

0 yorum