Bir Kore Dizi Klişesi: Zengin & Fakir

By kralkızı - Ocak 17, 2019

1. What's Wrong Secretary Kim?


Aslında tam da romantik komedi klişeleriyle dolu bir diziydi. Zengin bir patron sekreterine aşık oluyor ve kalbini kazanmak için elinden geleni yapıyor. Sonunda ne olacağını bile biliyorduk ama hem oyuncu kadrosu hem de karakterler bizi cezbetti. Park Min Young'un tek teli bile yerinden oynamayan muazzam saçları hala aklımda.

2. Secret Garden


Parası bol, özgüveni tavan CEO Kim Joo Won ve kendi halinde fakir bir dublör Gil Ra Im. Ne varsa eskilerde var. Deniz kızı masalı bu sefer mutlu sonla bitecek mi diye yüreğimiz ağzımızda izlemiştik. Tabi ki mutlu sonla bitti.

3. Strong Woman Do Bong Soon


Do Bong Sun tam bir superwomandı. Yeri geldi sevgilisini korumak için kötü adamlarla bile savaştı. Çiftimiz çok sevimliydi. Bayıla bayıla izledik. 

4. Boys Over Flowers


Zengin oğlan fakir kız dendi mi belki ilk akla gelen dizi budur. Geum Jan Di fakir ama çalışkan bir kızdı. Çok çalışınca dizilerdeki kızların burnu kanardı o zamanlar hatırlarsınız. Gu Joon Pyo ile baya inişli çıkışlı bir aşk yaşadılar. Üstünden 10 yıl geçti ama hala unutmadık.

5. Because This Is My First Life


Bu dizide öyle göze batan bir zenginlik yoktu aslında ama Nam Se Hee'nin bir evi vardı. Yoon Ji Ho ise işinden olmuştu, kalacak yeri yoktu. Anlaşmalı bir evlilik yaptılar. Şiir gibi diziydi desem abartmış olmam herhalde. Gerçek hayatla güzel harmanlanmış bir romantizm izletmişlerdi bize.

6. Goblin


Zengin bir Goblin'e aşık olan fakir lise öğrencisi. Hem de Goblin konakta yaşıyor. Dizi bundan fazlasıydı tabi. Yürek acısıyla hatırlanıyor.

7. High Society


Lim Ji Yeon dünyanın nasıl döndüğünün tamamen farkında olan bir kızdı. Bu yüzden bir CEO'ya kalbini kaptırdığında bunun pek de iyi bir haber olmadığını biliyordu.

8. Encounter


Bu senenin dizisi biliyorsunuz ve nadir rastlanan bir özelliğe sahip. Zengin taraf bu sefer kadın. Bu da onu diğer dizilerden bir nebze de olsa ayırıyor. Sosyal sınıf farklı yine önlerine engel olarak çıkıyor tabi.

9. Master's Sun


Hong Kardeşler yazmıştı. Hayaletlerin peşini bırakmadığı Gong Sil, sadece zengin bir şirket yöneticisi olan Jo Joong Woo'nun kollarında huzur buluyordu. Bu yüzden kovsa da gitmedi, güneşi oldu.

10. She Was Pretty


Bu dizide klişeler boldu. Birbirinin çocukluklarından tanıyan ikili yıllar sonra şirkette karşılaştılar. Kiminizi ikinci adam sendromuna soktu biliyorum. Yine de sevimli bir diziydi. 

kaynak: soompi

  • Share:

0 yorum